HTML

a reklámról..

Nem igaz, hogy a reklám szükséges rossz. A reklám egy csodálatos világba vezet, ahol minden megtörténhet, akár csak Alízzal csodaországban. A reklám fantázia és kreativitás. Reklámmal foglalkozni életfogytig tartó játék - játékszabályok persze mindenhol vannak. :) Ha csak egy pillanatig is elmerengsz egy microsite-on, egy banneren vagy sajtóhirdetésen, ha boldogabban indul a napod, mert egy humoros vagy szép üzenetet kaptál, akkor megérte. Az igazi reklám szerethető, és gazdagabbá tesz egy élménnyel. Az, hogy emellett elad egy terméket vagy érzést.. már csak hab a tortán. :)

Címkék

art (1) big idea (7) citylight (1) design (3) email (1) eu (1) fmcg (1) funny (6) komment nélkül (4) microsite (8) msn (1) music (1) offline (6) online (9) reklám (1) retro (4) szoftver (1) tcr (3) tech (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Petruss: A DVD meghajtót azért nem javasolnám :D De lehet ez a jövőben "pisilnisemegyekki olyan nagyon net... (2007.11.21. 16:19) Ha ki kell menned...
  • Dudvaface: Olvasd el a cikket és megtudod :P (2007.11.21. 15:56) Ha ki kell menned...
  • Pöcök: És akkor ez h történik, rányomok arra, h briósozni kell, kinyitom a dvd meghajtót és ráküldöm? (2007.11.21. 15:40) Ha ki kell menned...
  • Utolsó 20

My Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Játsszunk Picasso-t!

2007.09.02. 09:00 :: Petruss

Picasso munkásságáról kislányként viszonylag kevés fogalmam volt, mégis azok közé a művészek közé tartozott, akiknek a nevét nem lehetett nem ismerni. Nincsenek már emlékeim arról, hogy mikor találkoztam először vele, de legbelül mindig tiszteltem, amiért egy konzervatívabb korban is felvállalta a szürreális látásmódot és minden eddigitől eltérő, forradalmi alkotásokat hozott létre.

Mielőtt játszanánk, úgy érzem, jó lenne egy kicsit közelebb kerülni hozzá.. :)
Engedjétek meg, hogy bemutassam a művészt.. és ne haragudjatok, ha a nevét csak minimum 2 levegővétellel tudom elmondani :)
1881 október 24-én született a spanyol Malagában Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso, a később "csak" Picasso-ként ismert művész, ahogy Wiki mondja, a modernista korszak legjelentősebb festője.

Az alapokat Barcelonában tanulta, majd 1904-ben költözött végleg Párizsba. Ezt a korszakát kék korszaknak nevezzük, ekkor születtek a főleg kék színeket használó, gyászos hangulatú képei:

A képek sorrendben, balról jobbra: Találkozás (1902), Anya gyermekével (1901), Élet (1903) - további képek a korszakból

A kéket a rózsaszín korszak követte, amely sokkal vidámabb színeket adott Picasso kezébe, ekkor született az egyik legismertebb képe, az Avignoni kisasszonyok is.

Nem vagyok művészettörténész vagy igazi műértő, hogy kellő szakértelemmel elemezzem Picasso képeit, így ezzel nem is próbálkoznék meg. Inkább csak a művészete iránt érzett tisztelet késztet arra, hogy a játék előtt egy kicsit közösen képbe jönnünk. :)


A képek sorrendben, balról jobbra: Avignoni kisasszonyok (1907), Artista család (1905) - további képek a korszakból

A következő korszakot a kubista és neoklasszicista stílus mellett a hölgyek szeretete jellemezte. :) A gyűjtemény elsősorban Picasso szerelmeit ábrázolja, de köztük van a híres Harlekines kép is Paulo-ról, a művész 1921-ben született első kisfiáról.


A képek sorrendben, balról jobbra, fentről lefelé: Ma Jolie (1913), Fésülködő nő (1920), A kis Paulo Harlekinként (1924), Fiatal lány tükör előtt (1932), Nő szalmakalapban (1936), Dora Maar (1937) - további képek a korszakból

A hölgyek után, vagy inkább mellett, a háború évei következtek. Ekkor vált Picasso galambja a francia kommunista párt emblémájává.

Ami a párt logóválasztását illeti, jobban talán nem is dönthettek volna - nem beszélve arról, milyen jót tett ez a népszerűség akkor Picassonak. :)

Szép élet, sok hátrahagyott érték, sok követő..
Picasso 1973-ban, 92 évesen halt meg, Mougins-ben. Számomra hihetetlen, hogy csak ez a néhány év választ el bennünket.. ahogy hihetetlen volt nemrégiben egy ismerősömet közös fotón látni vele. A Picasso-színvonalon alkotó művészek halhatatlanok..

Hogy ő is él, bizonyítja az, amennyit még 2007-ben is foglalkoznak vele és a szürrealista stílussal, amelyet képviselt, és amelynek azóta sok követője akad. Például ennek a kisautónak a megteremtője :)


Vagy annak a microsite-nak az alkotója, amely az egész bejegyzésnek a kiindulópontja. :)

Most, hogy egy kicsit megismertük Picasso-t - igaz, nagyon felületesen, de aki szeretne róla még többet tudni, tájékozódhat a hivatalos website-on vagy Wikinél -,

..játszhatunk végre! :)

Leróttuk minden tiszteletünket a művész előtt, itt az ideje, hogy egy kicsit a helyébe lépjünk, és mi is alkossunk valami fantasztikusan egyedit a Mr. Picassohead microsite-on.

Nincs túl sok szöveg, semmi blabla.. azonnal a festővászonhoz érkezünk. A kép rajzolt alkotóelemeinek választéka ugyan kicsit szegényes, minden témában maximum 9 elem közül választhatunk, azonban, ha Picasso fejével gondolkodunk, ez épp elég. :) Az alkotók kiváló ügyességgel találták meg a Picasso-s formákat és elemeket.

És, hogy mi születhet mindebből?
Egy kiváló műalkotás.. :)


Barátok tükörtojással és pirítóssal (2007)

Special thx to Picasso ;)

Szólj hozzá!

Címkék: online art funny microsite big idea

A bejegyzés trackback címe:

https://adlover.blog.hu/api/trackback/id/tr34154673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása