HTML

a reklámról..

Nem igaz, hogy a reklám szükséges rossz. A reklám egy csodálatos világba vezet, ahol minden megtörténhet, akár csak Alízzal csodaországban. A reklám fantázia és kreativitás. Reklámmal foglalkozni életfogytig tartó játék - játékszabályok persze mindenhol vannak. :) Ha csak egy pillanatig is elmerengsz egy microsite-on, egy banneren vagy sajtóhirdetésen, ha boldogabban indul a napod, mert egy humoros vagy szép üzenetet kaptál, akkor megérte. Az igazi reklám szerethető, és gazdagabbá tesz egy élménnyel. Az, hogy emellett elad egy terméket vagy érzést.. már csak hab a tortán. :)

Címkék

art (1) big idea (7) citylight (1) design (3) email (1) eu (1) fmcg (1) funny (6) komment nélkül (4) microsite (8) msn (1) music (1) offline (6) online (9) reklám (1) retro (4) szoftver (1) tcr (3) tech (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Petruss: A DVD meghajtót azért nem javasolnám :D De lehet ez a jövőben "pisilnisemegyekki olyan nagyon net... (2007.11.21. 16:19) Ha ki kell menned...
  • Dudvaface: Olvasd el a cikket és megtudod :P (2007.11.21. 15:56) Ha ki kell menned...
  • Pöcök: És akkor ez h történik, rányomok arra, h briósozni kell, kinyitom a dvd meghajtót és ráküldöm? (2007.11.21. 15:40) Ha ki kell menned...
  • Utolsó 20

My Flickr

Nincs megjeleníthető elem

Mom Says No...

2007.07.20. 20:41 :: Petruss

Bizony, van olyan, hogy az anyukák beleszólnak, mennyi ideig üldögéljen testi- és szellemi fejlődésben lévő csemetéjük a számítógép előtt, szabadidejét chateléssel és internetezéssel töltve a hasznos tanulás vagy olvasás helyett.

Az anyukák helyzete nem túl fényes.
Minden nap ugyanazt a mumus szerepet kell magukra ölteniük, miközben a számítógép és internet közeléből elzavart gyermek dühösen, néha sértődötten elvonul, miután (hosszas búcsúzkodást követően), minden MSN ismerősétől sikerült végre elszakadni.
Ez pedig természetesen nem sokat dob az otthoni hangulaton.

De itt a megoldás: olyan egyszerű, és az új szabályokat elég csak egyszer elfogadtatni a család ifjabbik tagjával: Innentől a digitális mami zavarja el a gyereket, biztosítva, hogy legalább 18 éves koráig ne válhasson internet függővé. Legalábbis a mesékben így lenne.

A való életben csak a nagyon csöpp gyerekek vehetik be, hogy egy alkalmazás mondja meg nekik mit tegyenek. A mai srácok ennél már vagányabbak.
Tudom, mert a Wukiland-del való ismerkedésem során találkoztam néhány nagyon tudatos tízévessel, akik ismeretlenül, de szinte azonnal MSN címet cseréltek, és mindenféle gátlás nélkül olyanokat kérdezgettek egymástól a chatszobában, hogy "ki lesz a wukipasim?".

Ezek után nincsenek naív gondolataim a tízévesekről - kicsit szomorú, mert így némileg rövidül az igazi gyermekkor, de ők bizony már ennyi idősen is sejtik mi a dörgés.
Anyway.. Wukiland-et érdemes megnézni! ;)

De visszatérve a digit.babysitterhez, a "Mom says no" tényleg az anyukák helyzetének megkönnyítése céljából lett kitalálva. Kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, mint a kulcsra zárható fridzsidereknél, ami ugyan jó kis feature, de egy fillérrel sem adnék többet érte, főleg, hogy sose zárnám kulcsra a kajámat. :)

Szép szóból ért az ember. Minek bármilyen eszközt alkalmazni, amikor magunk is elég hatásosan tudjuk szabályozni a dolgainkat - vagy ez esetben gyermekeink dolgait.

Persze lévén, hogy még sosem voltam anya szerepben, az is lehet, hogy csupa butaságot hordok össze, és igenis hiánypótló eszköz a Mom says no!



Az egyszerű telepítést még egyszerűbb használat követi: analóg és digitális óra együtt számolnak vissza az utolsó internet- és MSN-fűtőtte pillanatig.



Nekem biztosan külön kihívást jelentene a digitmami kijátszása.
És előbb utóbb sikerülne is.. úgyis sikerülne. ;)

Szólj hozzá!

Címkék: tech szoftver msn online

A bejegyzés trackback címe:

https://adlover.blog.hu/api/trackback/id/tr98122144

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása